onsdag 24 december 2008

Atayef

Atayef
(Arabisk sötsak)




Gör smeten innan du börjar med kaksmeten.

SMETEN:


5 Brödskivor (Vittbröd)
3 dl grädde
5 dl mjölk
3 matskedar socker
3 matskedar majsmjöl
3 matskedar Rose water (Rosvatten)
3 matskedar Blossom water (Blomvatten)

Dela brödet i små små bitar och lägg i en tefalkastrull, häll i grädden, mjölken, majsmjölet och sockret.
Sätt grytan på stekplattan och vispa tills det inte finns några spår av bröd alls kvar. stäng av plattan.
Häll i Rose och Blossom vattnet och vispa hårt, ta bort från plattan när det börjar bli hårt, som en smet.
Låt stå och svalna.


KAKORNA:
1 halvt paket jäst
5 dj vetemjöl
5 dl mjölk
2 matskedar Rose water
2 matskedar Blossom water
2 matskedar socker.

-Blanda ihop alla ingredienserna och se till så att det inte finns klumpar.
Låt den stå och jäsa en liten stund, men inte för mycket då blir det inge bra .
Stek dem på svag värme, på ena sidan bara (se bild)
Rulla sedan ihop dem och doppa dem i krossade pistagenötter.