söndag 21 december 2008

Batatis bel dagag

Batatis bel dagag
(Kycklinglåda)
5 kycklinglår
2 kycklingfiléer
10 potatisar
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
4 vitlöksklyftor
Lite vatten
Salt
Valfria kryddor
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär potatisen på längden.
Hacka vitlöken, skär löken på tvären i normal tjocka bitar/längder.
Lägg upp Kycklingbenen och kycklingfiléen i en ungssäker form (Jag använder mig av tefal), Häll på lite olja och strö över vitlköen och krydda sedan efter egen smak och ställ sedan in i mitten av ugnen och låt stå i 30/40 min, tills kycklingen är klar helt igenom.
Fritera potatisen i matolja, och ta upp potatisen när den har börjat bli lite brun på kanterna.
Lägg upp mycket hushållspapper på en tallrik och häll på potatisen så att oljan kan rinna av.
Ta ut kycklingen och lägg på potatisen, löken och häll på de krossade tomaterna och lite vatten, ställ in längst ner och låt stå tills löken börjat få lite färg.
Servera gärna med Bröd, (Ali orientaliskt bröd)
Klart!