måndag 22 december 2008

Lubijeh

Lubijeh
(Harricovert gryta)
harricovert=lubijeh
1 påse lubijeh
150 gram grytbitar
1 pkt passerade tomater (jag använder mig av Coops, den är jätte god)
salt
malen färskt koriander, "kosbara" och pressad vitlök
Stek grytbitarna i olja i en stor gryta.
Häll i lubijeh efter ungefär 10 minuter, låt stekas tillsammans i oljan i c:a 20 minuter, rör om hela tiden och håll mycket koll eftersom det bränns väldigt lätt. Stek på svag värme, om det högsta är 12 så stek på 8, och om det högsta är 6 så stek på 4:an.
Häll sedan i dem passerade tomaterna ocj lite vatten låt koka 15/20 minuter.
Häll på rikligt med salt, och i med korianderna och vitlöken, krydda lite som du vill därefter.
Man kan skippa koriandern och vitlöken, det är jag som gillar det bara =)
Servera tillsammans med ris och eventuellt Citron
Klart!