måndag 1 december 2008

Fasolie

Fasolie
(Vita bönor och grytbitar i gryta med tomatsås)





100 gram grytbitar c:a
2 koppar ris
Vita bönor, eller kidney bönor. Välj själv hur mycket du vill ha i.
Malen persilja
1 vitlök
en halv kopp soppspagetti
1 ½ burk/förpacking passerade tomater
2 styck MAGGI (kycklingbuljong)
1 citron


Förbered kvällen innan.
Ta ut grytbitarna och låt tina över natten.
Lägg bönorna i mycket kallt vatten över natten, så dem kan suga åt sig vattnet och blir lite mjukare.
Koka upp bönorna i en stor gryta i c:a 1 timme eller tills du känner att dem är mjuka helt igenom.
Häll dem sedan i ett durkslag och låt rinna av sig allt vatten.
Skölj ur grytan och håll i matolja och stek sedan köttet tills dem blir lagom bruna, häll sedan över vatten och låt köttet koka i c:a 30-40 minuter.
När köttet är klart häll i lite tomatsås, och låt koka i 15 minuter, gör riset under tiden.
Ris: Stek soppspagettin med buljongen på hög värme tills dem är lagom bruna, rör om hela tiden annars bränns dem.
Häll i riset och rör om ordentligt, häll på vatten och låt koka på svag värme med lock tills dem är klara.
När köttet kokat i 15 min med tomatsåsen häll på resten av tomatsåsen och lite vatten och häll i bönorna, pressa vitlöken, lägg i salt och persiljan och låt koka på svag värme 10-15 minuter.
Servera gärna med citron.

Klart!