Atayef
(Arabisk sötsak)
Gör smeten innan du börjar med kaksmeten.
SMETEN:
5 Brödskivor (Vittbröd)
3 dl grädde
5 dl mjölk
3 matskedar socker
3 matskedar majsmjöl
3 matskedar Rose water (Rosvatten)
3 matskedar Blossom water (Blomvatten)
Dela brödet i små små bitar och lägg i en tefalkastrull, häll i grädden, mjölken, majsmjölet och sockret.
Sätt grytan på stekplattan och vispa tills det inte finns några spår av bröd alls kvar. stäng av plattan.
Sätt grytan på stekplattan och vispa tills det inte finns några spår av bröd alls kvar. stäng av plattan.
Häll i Rose och Blossom vattnet och vispa hårt, ta bort från plattan när det börjar bli hårt, som en smet.
Låt stå och svalna.
KAKORNA:
1 halvt paket jäst
5 dj vetemjöl
5 dl mjölk
2 matskedar Rose water
2 matskedar Rose water
2 matskedar Blossom water
2 matskedar socker.
-Blanda ihop alla ingredienserna och se till så att det inte finns klumpar.
Låt den stå och jäsa en liten stund, men inte för mycket då blir det inge bra .
Stek dem på svag värme, på ena sidan bara (se bild)
Rulla sedan ihop dem och doppa dem i krossade pistagenötter.